Νέα της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

12 Μαΐου 2020

Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων

«Πείτε ΟΧΙ στα ούλα που ματώνουν»

Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Υγεία των Ούλων με ενημέρωση του κοινού και με πληροφορίες μέσα από την Ιστοσελίδα της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας στο www.periodontology.gr και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο www.facebook.com/hsperio   

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς της ΕΠΕ, Oral-B και Plac Control για την στήριξή τους για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων.

Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία, Ήλιδος 54-56, 115 27 Αθήνα, Τηλέφωνο: 2107484167

 

                             


 

 

 Δημοσίευση προκήρυξης βραβείου «Φώτη Μήτση»

από την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία

Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας έχει εγκρίνει από τις 31-3-2012  την θεσμοθέτηση βραβείου προς τιμήν του αείμνηστου Καθηγητή Περιοδοντολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Ι .Μήτση, σε αναγνώριση της μακρόχρονης και σημαντικής προσφοράς του. Το βραβείο προκηρύσσεται ανά διετία από το 2014. Το 2020 είναι το έτος της τέταρτης απονομής του Βραβείου του οποίου παραθέτουμε την προκήρυξη.

                                                                        ΕΙΣΗΓΗΣΗ                                                   

1. Θεσμοθετείται βραβείο της ΕΠΕ  με την ονομασία «Βραβείο Φώτη Μήτση». Το βραβείο  χορηγείται παγίως από την Εταιρεία και η χορηγία καθώς και η ονομασία του δεν τροποποιείται για κανένα λόγο και από κανένα όργανο.

2. Σκοπός του βραβείου είναι η ενθάρρυνση, η υποστήριξη και η δημόσια προβολή της δραστηριότητας νέων Οδοντιάτρων στον τομέα της Περιοδοντολογίας.

3. Το βραβείο συνίσταται σε

α) Εφ΄ άπαξ καταβολή χρηματικού ποσού  1500 ευρώ. Αναπροσαρμογή του χρηματικού ποσού μπορεί να γίνει με απόφαση της Γενικής συνέλευσης μετά από πρόταση του Δ.Σ.

β) Απονομή τιμητικού διπλώματος

γ) Χορήγηση πιθανών προσφορών από Οδοντιατρικές Εμπορικές Εταιρείες, ή άλλων παροχών,  εγκεκριμένων από το ΔΣ της ΕΠΕ.                                                   

4. Το βραβείο χορηγείται ανά διετία  και απονέμεται κατά την διάρκεια τελετής που έχει οργανωθεί από την Εταιρεία, στα πλαίσια της καθιερωμένης εορταστικής έναρξης του επιστημονικού προγράμματος της ΕΠΕ.

5. Το βραβείο απευθύνεται σε νέους Έλληνες, Κυπρίους ή άλλους ομογενείς οδοντιάτρους ηλικίας μέχρι 32 ετών με αποδεδειγμένη  εκπαίδευση, γνώση και προσφορά στην Περιοδοντολογία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν περατώσει επιτυχώς τον πρώτο κύκλο  μεταπτυχιακών σπουδών  στην Περιοδοντολογία. Στην διεκδίκηση μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι των μεταπτυχιακών τμημάτων των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή εκπαιδευμένοι σε τμήματα  όλων των  αναγνωρισμένων ξένων Πανεπιστημίων, που παρέχουν εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία.

6. Το βραβείο προκηρύσσεται με σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. προς τα  μέλη της ΕΠΕ, τις Οδοντιατρικές Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και τον Περιοδικό Οδοντιατρικό τύπο. Ανακοινώνεται επίσης στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (E.F.P). Στην προκήρυξη ορίζεται εκτός των άλλων η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών.

7. Κριτήρια. Αξιολογούνται: Ήθος και προσωπικότητα

                                                Σπουδές στο αντικείμενο της Περιοδοντολογίας

                                                (Σεμινάρια, Συνέδρια, Ημερίδες καθώς και συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα που άπτονται της ειδικότητας.)

                                                Επιστημονικό έργο

                                                Προοπτικές προσφοράς στο χώρο της Περιοδοντολογίας και της ΕΠΕ.

8. Δικαιολογητικά: Οι  υποψήφιοι υποβάλλουν σε ηλεκτρονική μορφή προς την ΕΠΕ, με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο helperio@periodontology.gr και με θέμα «Υποβολή δικαιολογητικών για το Βραβείο Φ. Μήτση», τα εξής δικαιολογητικά:

            α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα

            β) Αντίγραφα επιστημονικού έργου

            γ) Αποδεικτικά στοιχεία σπουδών, μετεκπαιδεύσεων, επιμορφώσεων κλπ.

            δ) Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές.

9. Διαδικασία κρίσης. Η εισήγηση της επιτροπής κρίσης υποβάλλεται στο ΔΣ της ΕΠΕ τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία απονομής. Σε περιπτώσεις που η κριτική επιτροπή θεωρήσει σκόπιμο μπορεί να ζητήσει από τους υποψηφίους προσωπική παρουσία και συνέντευξη.

10. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που θα οριστεί για την απονομή του βραβείου, ανακοινώνεται στους συνέδρους το όνομα του βραβευθέντος, ο οποίος κάνει μια σύντομη εισήγηση, σε θέμα που καθορίζεται από τους κριτές.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ Φ.ΜΗΤΣΗ»

ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020: 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 30η Ιουνίου 2020 και η επιτροπή κρίσης θα συνέλθει εντός 30 ημερών μετά τη λήξη υποβολής των υποψηφιοτήτων. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της Ε.Π.Ε. την 9η Οκτωβρίου 2020.       

Πληροφορίες: Στα Γραφεία της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας,

Ήλιδος 54-56, 115 27 Γουδή, Κα Ελένη Μαζνώκη, τηλ/φαξ 210 7484167

Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

Υποβολή Δικαιολογητικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο helperio@periodontology.gr


 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας πληροφορήθηκε με βαθύτατη οδύνη και θλίψη τον θάνατο του Φώτη Μήτση ο οποίος διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Εταιρείας, Τακτικός Καθηγητής της Έδρας Οδοντικής Παθολογίας και Θεραπευτικής (1972-1992), Κοσμήτορας (1975–1977) και Πρόεδρος (1983–1987) της Οδοντιατρικής Σχολής, και Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1979–1980).
Το ΔΣ αποφάσισε τα κάτωθι:
1) Να αποσταλούν συλλυπητήρια στους οικείους του
2) Να αναρτηθεί η απόφαση στην ιστοσελίδα της ΕΠΕ
3) Να δημοσιευθεί η απόφαση στον ημερήσιο τύπο
4) Να αφιερωθεί στη μνήμη του η επιστημονική συνεδρία της 18ης Οκτωβρίου 2019
5) Να δοθεί οικονομική ενίσχυση ύψους 500 ευρώ στο ίδρυμα ΠΝΟΗ στη μνήμη του


Ο Πρόεδρος
& το ΔΣ της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας


 

 

Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή του Europerio9, η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία με χαρά ανακοινώνει πως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας Καθηγητής Φοίβος Μαδιανός θα είναι ο Προέδρος του Europerio10, το οποίο θα λάβει χώρα στην Κοπεγχάγη 2-5 Ιουνίου 2021. 


 

Δημοσίευση προκήρυξης βραβείου ‘’Φώτη Μήτση’’

από την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία 

Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας έχει εγκρίνει από τις 31-3-2012  την θεσμοθέτηση βραβείου προς τιμήν του Ομότιμου καθηγητή Περιοδοντολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Ι .Μήτση, σε αναγνώριση της μακρόχρονης και σημαντικής προσφοράς του. Το βραβείο προκηρύσσεται ανά διετία από το 2014. Το 2018 είναι το έτος της τρίτης απονομής του Βραβείου του οποίου παραθέτουμε την προκήρυξη.

                                                                        ΕΙΣΗΓΗΣΗ                                                   

1. Θεσμοθετείται βραβείο της ΕΠΕ  με την ονομασία ‘’Βραβείο Φώτη Μήτση’’ . Το βραβείο  χορηγείται παγίως από την Εταιρεία και η χορηγία καθώς και η ονομασία του δεν τροποποιείται για κανένα λόγο και από κανένα όργανο.

2. Σκοπός του βραβείου είναι η ενθάρρυνση, η υποστήριξη και η δημόσια προβολή της δραστηριότητας νέων Οδοντιάτρων στον τομέα της Περιοδοντολογίας.

3.Το βραβείο συνίσταται σε

 α) Εφ΄ άπαξ καταβολή χρηματικού ποσού  1500 ευρώ. Αναπροσαρμογή του χρηματικού ποσού μπορεί να γίνει με απόφαση της Γενικής συνέλευσης μετά από πρόταση του Δ.Σ.

β) Απονομή τιμητικού διπλώματος

γ) Χορήγηση πιθανών προσφορών από Οδοντιατρικές Εμπορικές Εταιρείες, ή άλλων παροχών,  εγκεκριμένων από το ΔΣ της ΕΠΕ.                                                   

4.Το βραβείο χορηγείται ανά διετία  και απονέμεται κατά την διάρκεια τελετής που έχει οργανωθεί από την Εταιρεία, στα πλαίσια της καθιερωμένης εορταστικής έναρξης του επιστημονικού προγράμματος της ΕΠΕ.

5. Το βραβείο απευθύνεται σε νέους Έλληνες, Κυπρίους ή άλλους ομογενείς οδοντιάτρους ηλικίας μέχρι 32 ετών με αποδεδειγμένη  εκπαίδευση, γνώση και προσφορά στην Περιοδοντολογία.           Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν περατώσει επιτυχώς τον πρώτο κύκλο  μεταπτυχιακών σπουδών  στην Περιοδοντολογία.

Στην διεκδίκηση μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι των μεταπτυχιακών τμημάτων των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή εκπαιδευμένοι σε τμήματα  όλων των  αναγνωρισμένων ξένων Πανεπιστημίων, που παρέχουν εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία.

6. Το βραβείο προκηρύσσεται με σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. προς τα  μέλη της ΕΠΕ, τις Οδοντιατρικές Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και τον Περιοδικό Οδοντιατρικό τύπο. Ανακοινώνεται επίσης στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (E.F.P). Στην προκήρυξη ορίζεται εκτός των άλλων η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών

7.Κριτήρια. Αξιολογούνται: Ήθος και προσωπικότητα

                                                Σπουδές στο αντικείμενο της Περιοδοντολογίας

                                                (Σεμινάρια, Συνέδρια, Ημερίδες καθώς και συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα που άπτονται της ειδικότητας.)

                                                Επιστημονικό έργο

                                                Προοπτικές προσφοράς στο χώρο της Περιοδοντολογίας και της ΕΠΕ.

8.Δικαιολογητικά: Οι  υποψήφιοι υποβάλλουν σε ηλεκτρονική μορφή προς την ΕΠΕ, με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο helperio@periodontology.gr και με θέμα «Υποβολή δικαιολογητικών για το Βραβείο Φ. Μήτση», τα εξής δικαιολογητικά:

            α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα

            β) Αντίγραφα επιστημονικού έργου

            γ) Αποδεικτικά στοιχεία σπουδών, μετεκπαιδεύσεων, επιμορφώσεων κλπ.

            δ) Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές.

9. Διαδικασία κρίσης. Η εισήγηση της επιτροπής κρίσης υποβάλλεται στο ΔΣ της ΕΠΕ τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία απονομής. Σε περιπτώσεις που η κριτική επιτροπή θεωρήσει σκόπιμο μπορεί να ζητήσει από τους υποψηφίους προσωπική παρουσία και συνέντευξη.

10. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που θα οριστεί για την απονομή του βραβείου, ανακοινώνεται στους συνέδρους το όνομα του βραβευθέντος, ο οποίος κάνει μια σύντομη εισήγηση, σε θέμα που καθορίζεται από τους κριτές.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ Φ.ΜΗΤΣΗ»

ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018: 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 31η Αυγούστου 2018 και η επιτροπή κρίσης θα συνέλθει 10 μέρες μετά τη λήξη υποβολής των υποψηφιοτήτων. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της Ε.Π.Ε. την 12η Οκτωβρίου 2018.         

Πληροφορίες: Στα Γραφεία της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας,

Ήλιδος 54-56, 115 27 Γουδή, Κα Ελένη Μαζνώκη, τηλ/φαξ 210 7484167

Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. 

Υποβολή Δικαιολογητικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο helperio@periodontology.gr         


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

12 Μαΐου 2018

Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων

«Η υγεία ξεκινά από τα υγιή ούλα»

Το Σάββατο 12 Μαΐου, η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία συμμετείχε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Υγεία των Ούλων με ενημέρωση του κοινού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πολύ σημαντική στιγμή της δράσης αυτής υπήρξε και η τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου της ΕΠΕ Καθηγητή Φοίβου Μαδιανού, του εκπροσώπου της ΕΠΕ στην EFP Επίκ. Καθηγητή Σπύρου Βασιλόπουλου και του Απερχόμενου Προέδρου της ΕΠΕ Δρ. Πέτρου Δαμουλή για την Υγεία των Ούλων, η οποία προβλήθηκε στις ειδήσεις στο κανάλι της ΕΡΤ.
Ευχαριστούμε τους Χορηγούς της ΕΠΕ Oral-B και Plac Control και το κανάλι της ΕΡΤ, για τη στήριξη τους σε αυτή τη δραστηριότητα.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ εδώ


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

12 Μαΐου 2018

Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων

«Η υγεία ξεκινά από τα υγιή ούλα»

Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας

Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας, σε συνεργασία με τα εργαστήρια Περιοδοντολογίας των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Περιοδοντολόγων, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Υγεία των Ούλων με ενημέρωση του κοινού το Σάββατο 12 Μαΐου στην Αθήνα (στο Avenue στο Μαρούσι) και στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή και Αριστοτέλους), αλλά και με πληροφορίες μέσα από την Ιστοσελίδα της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας στο www.periodontology.gr και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο www.facebook.com/hsperio 

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς της ΕΠΕ, Oral-B και Plac Control για την στήριξή τους στην εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων.

Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία, Ήλιδος 54-56, 115 27 Αθήνα

                                                          Τηλέφωνο: 2107484167

 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ετήσιας Τακτικής και Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης

Καλούνται όλα τα Μέλη της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας όπως συμμετάσχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα ακολουθήσει Καταστατική Γενική Συνέλευση, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 21/12/2017.

Υπενθυμίζεται ότι για να επιτευχθεί απαρτία στην Καταστατική  Γενική Συνέλευση απαιτείται κατ’ ελάχιστον το 50 % των ταμειακώς τακτοποιημένων Μελών έως και το 2017, συνεπώς η παρουσία σας είναι απολύτως απαραίτητη.

Θέματα ημερήσιας διάταξης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης:

1.      Ανακοινώσεις

2.      Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου

3.      Οικονομικός απολογισμός

4.      Αιτήσεις - Αποδοχή Νέων Μελών - Διαγραφή Μελών 

5.      Περιοδοντικά Ανάλεκτα

6.      Νέα της Ε.F.P.

7.      Άλλα θέματα

Θέματα ημερήσιας διάταξης της Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης

1.      Αλλαγή ονόματος της Εταιρείας.

2.      Τροποποίηση της έκδοσης του υπάρχοντος επιστημονικού περιοδικού που φέρει τον τίτλο «ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ", όσον αφορά την ονομασία και τη μορφή της έκδοσης.

3.      Αλλαγή της θητείας του ΔΣ από 2 έτη σε 3.

4.      Εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ψήφου (μέσω ειδικής πλατφόρμας όπως αυτή της “ΖΕΥΣ”).

Οι αναλυτικές κατά άρθρο προτεινόμενες αλλαγές θα αποσταλούν έγκαιρα σε ξεχωριστή επικοινωνία.

 Η Ετήσια Γενική Συνέλευση όπως και η Καταστατική Γενική Συνέλευση ορίζονται για το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:30, στο Ξενοδοχείο RoyalOlympic. Επειδή είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί απαρτία, τόσο η Ετήσια όσο και η Καταστατική Γ.Σ. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30, στο Ξενοδοχείο RoyalOlympic μετά το πέρας του Συνεδρίου “BoneandTissueDays”.

                                              Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                          Ο Γενικός Γραμματέας                                                        Ο Πρόεδρος

                                      Βασίλειος Παπαϊωάννου                                                 Φοίβος Μαδιανός 

                                            Αναπλ. Καθηγητής                                                             Καθηγητής                          


 

     

Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων 2017

Σήμερα 12 Μαΐου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων. Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία συμμετέχει στον εορτασμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενημερώνει το κοινό για την περιοδοντική νόσο.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς της ΕΠΕ, Oral-B και Plac Control, για τη στήριξη τους στην προσπάθεια αυτή.


 

  

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Σήμερα 20 Μαρτίου είναι η πρώτη ημέρα της άνοιξης αλλά και η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας. Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία συμμετέχει στον εορτασμό (και των δύο ...) και ενημερώνει το κοινό για τη σημασία της στοματικής υγείας και τα μέσα που υπάρχουν για τη διατήρησή της. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Intermed, αργυρό χορηγό της ΕΠΕ, για τη στήριξη που μας παρέχει στη προσπάθειά μας αυτή!  


 

Αθήνα,  24 Φεβρουαρίου 2017

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

 

 

Καλούνται όλα τα Μέλη της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας όπως συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας με

 

 

Θέματα ημερησίας διάταξης:

 

1. Ανακοινώσεις
2. Απολογισμός πεπραγμένων του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου
3. Οικονομικός απολογισμός - Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής - Αιτήσεις - Αποδοχή Νέων Μελών - Ανενεργά Μέλη - Διαγραφή Μελών
4. Νέα της Ε.F.P. - Europerio 9
5. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

 

Τα Τακτικά Μέλη μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά, το αργότερο μέχρι και 29 Μαρτίου 2017 στο Δ.Σ. της Εταιρείας.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όσα από τα Τακτικά και Συνεργαζόμενα Μέλη έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το έτος 2016. Οι οικονομικές εκκρεμότητες μπορούν να διευθετηθούν την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

 

Η Γενική Συνέλευση ορίζεται για το Σάββατο 1 Απριλίου 2017. Επειδή είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί απαρτία η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, ώρα 18:00, στα Γραφεία της Ε.Π.Ε., ΄Ηλιδος 54-56, 115 27 Αθήνα.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  

 

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας                                                       Ο Πρόεδρος

 

 

 

Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης                                                Δρ.  Πέτρος Δαμουλής

 


 

Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι κατά την διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας,η οποία έγινε στο Βερολίνο στις 23 Απριλίου 2016, ο Καθηγητής Φοίβος Μαδιανός, Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ, κατέλαβε την θέση του προέδρου της Επιτροπής Επιστημονικών Υποθέσεων (Scientific Affairs Committee, SAC), διαδεχόμενος τον Iain Chapple.


 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Το Δ.Σ της ΕΠΕ αποφάσισε και η Γεν. Συνέλευση των μελών της στις 31-3-12 ενέκρινε ομόφωνα, την θεσμοθέτηση βραβείου προς τιμήν του Ομότιμου καθηγητή Περιοδοντολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Ι .Μήτση, σε αναγνώριση της μακρόχρονης και σημαντικής προσφοράς του. Το Δ.Σ της ΕΠΕ στις 14-1-2014 συζήτησε αναλυτικά το θέμα, αποφάσισε να προκηρύξει το βραβείο για το 2014. Το 2016 είναι το έτος της δεύτερης απονομής του Βραβείου του οποίου παραθέτουμε την προκήρυξη και η ΕΠΕ αναλαμβάνει να το αναγγείλει στους φορείς και τα μέσα .

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ

1. Θεσμοθετείται βραβείο της ΕΠΕ με την ονομασία ‘’Βραβείο Φώτη Μήτση’’ . Το βραβείο  χορηγείται παγίως από την Εταιρεία και η χορηγία καθώς και η ονομασία του δεν τροποποιείται για κανένα λόγο και από κανένα όργανο.

2. Σκοπός του βραβείου είναι η ενθάρρυνση, η υποστήριξη και η δημόσια προβολή της δραστηριότητας νέων Οδοντιάτρων στον τομέα της Περιοδοντολογίας.

3. Το βραβείο συνίσταται σε

α) εφ΄άπαξ καταβολή χρηματικού ποσού  1500 ευρώ. Αναπροσαρμογή του χρηματικού ποσού μπορεί να γίνει με απόφαση της Γενικής συνέλευσης μετά από πρόταση του Δ.Σ.

β) απονομή τιμητικού διπλώματος.

γ) χορήγηση πιθανών προσφορών από Οδοντιατρικές Εμπορικές Εταιρείες, ή άλλων παροχών,  εγκεκριμένων από το ΔΣ της ΕΠΕ.

4. Το βραβείο χορηγείται ανα διετία  και απονέμεται κατά την διάρκεια τελετής που έχει οργανωθεί από την Εταιρεία, στα πλαίσια της καθιερωμένης εορταστικής έναρξης του επιστημονικού προγράμματος της ΕΠΕ. 

5. Το βραβείο απευθύνεται σε νέους Έλληνες, Κυπρίους ή άλλους ομογενείς οδοντιάτρους ηλικίας μέχρι 32 ετών με αποδεδειγμένη  εκπαίδευση, γνώση και προσφορά στην Περιοδοντολογία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν περατώσει επιτυχώς τον πρώτο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών  στην Περιοδοντολογία. 

Στη διεκδίκηση μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι των μεταπτυχιακών τμημάτων των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή εκπαιδευμένοι σε τμήματα όλων των  αναγνωρισμένων ξένων Πανεπιστημίων, που παρέχουν εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία. 

6. Το βραβείο προκηρύσσεται ένα χρόνο πριν, με σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. προς τα  μέλη της ΕΠΕ, τις Οδοντιατρικές Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και τον Περιοδικό Οδοντιατρικό τύπο. Ανακοινώνεται επίσης στην Ευρωπαική Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (E.F.P). Στην προκήρυξη ορίζεται εκτός των άλλων η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών.

7. Κριτήρια.

Αξιολογούνται:

Ήθος και προσωπικότητα.

Σπουδές στο αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. (Σεμινάρια, Συνέδρια, Ημερίδες καθώς και συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα που άπτονται της ειδικότητας.

Επιστημονικό έργο.

Προοπτικές προσφοράς στο χώρο της Περιοδοντολογίας και της ΕΠΕ.

8. Δικαιολογητικά: Μαζί με την αίτηση του/της υποψηφίου προς την ΕΠΕ, υποβάλλονται σε πέντε αντίγραφα ή σε ηλεκτρονική μορφή : 

α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα

β) Αντίγραφα επιστημονικού έργου

γ) Αποδεικτικά στοιχεία σπουδών, μετεκπαιδεύσεων, επιμορφώσεων κλπ.

δ) Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές.

9. Διαδικασία κρίσης. Η εισήγηση της επιτροπής κρίσης υποβάλλεται στο ΔΣ της ΕΠΕ τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία απονομής. Σε περιπτώσεις που η κριτική επιτροπή θεωρήσει σκόπιμο μπορεί να ζητήσει από τους υποψηφίους προσωπική παρουσία και συνέντευξη. 

10. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που θα οριστεί για την απονομή του βραβείου, ανακοινώνεται στους συνέδρους το όνομα του βραβευθέντος, ο οποίος κάνει μια σύντομη εισήγηση, σε θέμα που καθορίζεται από τους κριτές.  

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ Φ.ΜΗΤΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016: 30 ΙΟΥΝΙΟΥ  2016 

Το Δ.Σ της Ε.Π.Ε. αποφάσισε, κατ΄εξαίρεση, να συμπυκνώσει τον χρόνο προκήρυξης επειδή η υλοποίηση για την προκήρυξη του βραβείου καθυστέρησε, για ανεξάρτητους λόγους, ώστε το 2016 να γίνει η απονομή. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι το τέλος Ιουνίου και ημερομηνία ανακήρυξης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: Στα Γραφεία της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, ‘Ηλιδος 54-56, 115 27 Γουδή, Κα Μαρία Μπλαζάκη, τηλ/φαξ 210 7484167

Δευτέρα & Τετάρτη 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και Πέμπτη 10 π.μ. έως 12 μ.μ.

Υποβολή Δικαιολογητικών: Στα Γραφεία της ΕΠΕ, τις παραπάνω ημέρες & ώρες ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 Αθήνα,  15 Φεβρουαρίου 2016

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

 

 

Καλούνται όλα τα Μέλη της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας όπως συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας με

 

Θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Ανακοινώσεις
2. Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Οικονομικός απολογισμός
4. Αιτήσεις - Αποδοχή Νέων Μελών - Διαγραφή Μελών
5. Περιοδοντικά Ανάλεκτα
6. Νέα της Ε.F.P.
7. Άλλα θέματα

 

 

Η Συνέλευση ορίζεται για το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016. Επειδή είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί απαρτία η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, ώρα 18:30, στα Γραφεία της Ε.Π.Ε., ΄Ηλιδος 54-56, 115 27 Αθήνα.

 

 

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  

 

Ο Γενικός Γραμματέας                                                       Ο Πρόεδρος

 

Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης                                                Δρ.  Πέτρος Δαμουλής

 

 

 

 

More in this category: « Σύνδεσμοι