Ελληνική Εταιρεία Περιοδοντολογίας και Οδοντικών Εμφυτευμάτων

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το ετήσιο πρόγραμμα των Επιστημονικών Εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρείας Περιοδοντολογίας & Οδοντικών Εμφυτευμάτων για το 2024. Έπειτα από μια σημαντική χρονιά, όπου διεξήχθησαν πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις  με κορυφαία επιστημονική εκδήλωση το επετειακό 14ο Συμπόσιο Περιοδοντολογίας στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, βασική προσδοκία και επιδίωξη για την ΕΠΕ παραμένει να συνεχίσει και το 2024 να πραγματοποιεί εκδηλώσεις αντίστοιχου βεληνεκούς και υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

Το νέο έτος ξεκινά δυναμικά για την ΕΠΕ με τη διοργάνωση του 3ου Bone & Tissue Days το οποίο θα διοργανωθεί στις 29 και 30 Μαρτίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Θα περιλαμβάνει ομιλίες από επτά διακεκριμένους και διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους ομιλητές, τους G. Khoury, Φ. Μαδιανό, O. Nir-Shapira, L. Shapira, Θ. Τασόπουλο, L. Trombelli και G. Wasiluk, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, τα οποία άπτονται σε τομείς, όχι μόνο της Περιοδοντολογίας και της Εμφυτευματολογίας αλλά και της Προσθετικής. Επίσης θα διεξαχθούν και δυο πρακτικά σεμινάρια από την Dr. Orly Nir-Shapira και τον Dr. Θεόδωρο Τασόπουλο. Οι προεγγραφές έχουν αρχίσει και η early bird συμμετοχή ισχύει έως τις 27 Φεβρουαρίου 2024.

 

Η ΕΠΕ θα συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Υγείας των Ούλων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας την 12η Μαΐου 2024, με διαφημιστική καμπάνια και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την σημασία της υγείας του περιοδοντίου.

 

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις της ΕΠΕ θα συνεχιστούν με την εναρκτήρια εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου 2024  με προσκεκλημένο ομιλητή τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και πρώην Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητή Περικλή Μήτκα και θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 η Ημερίδα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών των Εργαστηρίων Περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, στο Ξενοδοχείο MET, στη Θεσσαλονίκη. Κατά την διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης θα απονεμηθεί και το βραβείο “Φώτη Μήτση” για το 2024, για το οποίο πρόκειται να βγει η προκήρυξη τον Ιούνιο του 2024. Στην Ημερίδα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα παρουσιαστούν κλινικά και ερευνητικά θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το έτος 2024 θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση Ημερίδας στην Αθήνα, με θέμα  την πρόληψη και θεραπεία των περιεμφυτευματικών νόσων σύμφωνα με τις κλινικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντόλογίας (EFP). Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση για το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Τέλος η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίζεται και για το 2024, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος των συναδέλφων, με έξι  διαδικτυακά σεμινάρια.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες σε όλο το ΔΣ της ΕΠΕ για την συμβολή και την πολύτιμη βοήθεια του στο σχεδιασμό του προγράμματος αλλά και για την στήριξη της υλοποίησης των επιστημονικών εκδηλώσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΕ και εγώ προσωπικά σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας τις επιστημονικές μας εκδηλώσεις, έχοντας την πεποίθηση ότι η ποιότητα και η θεματολογία τους θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας.

Καθηγητής Λάζαρος Τσαλίκης

Πρόεδρος

Favicon ΕΠΕ