Ελληνική Εταιρεία Περιοδοντολογίας και Οδοντικών Εμφυτευμάτων

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Εισαγωγικό σημείωμα επιστημονικού εκδότη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω την ηλεκτρονική έκδοση του νέου περιοδικού της Ελληνικής Εταιρείας Περιοδοντολογίας & Οδοντικών Εμφυτευμάτων με τίτλο ¨Εξελίξεις στην Περιοδοντολογία¨. Η κυρίαρχη προσδοκία είναι το περιοδικό να αποτελέσει μια επιστημονική συνέχεια του προηγούμενου έντυπου περιοδικού της ΕΠΕ με τίτλο «Περιοδοντολογικά Ανάλεκτα».

 

Η ΕΠΕ, προσπαθώντας να προσαρμοσθεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε έναν κόσμο αυξανόμενης διάδοσης της πληροφορίας μέσω του διαδικτύου και στην νέα ψηφιακή τάξη πραγμάτων, αποφάσισε η νέα εκδοτική προσπάθεια να υλοποιείται πλέον μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Η Ελληνική Εταιρεία Περιοδοντολογίας & Οδοντικών Εμφυτευμάτων αποφάσισε στην Καταστατική Γενική Συνέλευση της 13ης Απριλίου 2019 η έκδοση του νέου ηλεκτρονικού περιοδικού να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος και ταυτόχρονα μια βασική επιπρόσθετη ενότητα της νέας Ιστοσελίδα της ΕΠΕ.

 

Στόχος του νέου μας περιοδικού είναι να φιλοξενεί άρθρα κλινικού ενδιαφέροντος με παρουσιάσεις κλινικών περιπτώσεων, πάντα με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση, τις βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις, τις καινούργιες έρευνες αλλά και αρκετές μεταφράσεις κλινικών άρθρων από το περιοδικό J.C.P της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας. Επιπρόσθετα μια σημαντική επιδίωξη είναι και η σύνοψη ενδιαφερόντων επιστημονικών άρθρων δημοσιευμένων σε άλλα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

 

Η συντακτική ομάδα, η οποία θα επιμελείται το περιεχόμενο της νέας ηλεκτρονικής έκδοσης, αποτελείται από τους κυρίους Λ. Μπατά, Δ. Μαλάμη και Γ. Χαραλαμπάκη. Στο σημείο αυτό θεωρώ πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι η προσπάθεια για το νέο περιοδικό είναι συλλογική και υποστηρίζεται από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Περιοδοντολογίας & Οδοντικών Εμφυτευμάτων.

 

Σημαντική προσδοκία αποτελεί για εμάς η νέα ηλεκτρονική έκδοση να έχει μια μοντέρνα αισθητική, να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ψηφιακές προδιαγραφές και να είναι φιλική προς τον χρήστη.

 

Ευελπιστούμε τα Μέλη μας να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας αλλά και από την πλευράς μας να ενθαρρύνουμε την ενεργή συμμετοχή τους όσον αφορά στη συγγραφή και στη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων.

 

Εύχομαι στο περιοδικό μας ¨Εξελίξεις στην Περιοδοντολογία¨ να είναι καλοτάξιδο!

 

Με τιμή,
Μπατάς Λεωνίδας, DDS, M.Sc, Phd
Επιστημονικός Εκδότης